Opa Knoest Recensies

Nederlands Dagblad, augustus 2007

De lente spat van Opa Knoest op de boerderij af. Opa Knoest, Renske en Ricky ontdekken hoe mooi jonge dieren en jonge mensen zijn. Op een heel natuurlijke manier kan het boek aanleiding zijn om door te praten over Gods schepping. Het is een boek vol humor met een serieuze ondertoon.

Opwekking, aug 2007

Opa knoest beleeft weer een spannend avontuur, ditmaal op de boerderij. Op zijn oude Solex gaat hij naar boer Brentjes. (...) Bij het boek wordt een cd geleverd, waarop de tekst van het boek wordt voorgelezen.
Een geweldig boek om cadeau te geven!

Reveil, juli 2008

Dit vlot geschreven grote prentenboek is uitstekend geïllustreerd door Michel de Boer. Aantrekkelijk is ook, dat er een cd met leuke liedjes ingevoegd is. De verteltrant is levendig en levensecht. Het verhaal vertelt over jonge dieren op de boerderij. Het geloof komt verrassend in de laatste zin naar voren: 'Wat een wonder, dat hij het allemaal bedacht heeft!'

Terdege, maart 2008


Nederlands Dagblad, november 2004

In het 'kerst lees- en kleurboek' laat Michel de Boer zijn bekende Opa Knoest opdraven om het kerstverhaal aan de man te brengen. Op verzoek van Ricky en Renske, die bij hem logeren, vertelt opa het verhaal van de geboorte van Jezus. Voordeel van deze constructie is dat Ricky en Renske af en toe vragen kunnen stellen over het verhaal, bijvoorbeeld: 'Hoe kun je nou zwanger worden van God?' Op deze vraag antwoordt opa Knoest: 'Dat weet ik ook niet precies. Maar God is zo machtig, dat voor Hem alles mogelijk is.' Op de linkerbladzij staat steeds tekst en op de rechterbladzij een bijpassende illustratie om zelf in te kleuren natuurlijk in de bekende grappige Michel-de-Boer- stijl. Schrijver Frits Jongboom is predikant. Het kleine prijsje maakt het kleurboek heel geschikt als cadeautje.

Opa Knoest bereikt 3de plek christelijke kinderboeken top 10.

Aan de hand, december 2004

Opa Knoest vertelt op verzoek van Ricky en Renske het bekende kerstverhaal uit de Bijbel. Het geheel is uitgevoerd op wit papier en naast elke bladzijde verhaal staat een tekening die gekleurd kan worden. Er is een nieuwe tekstschrijver aan het woord die het verhaal op aantrekkelijke wijze verwoordt: Frits Jongboom. De manier van schrijven sluit goed aan bij de leeftijdsgroep jonge kinderen, waar het boek voor bedoeld is. De plaatjes zijn vrolijk van karakter.

 

Uitdaging, mei 2005

Opa Knoest vakantieboek.
Met een nieuw stripverhaal over Opa Knoest, en verder leuke opdrachten, grappige tekeningen, verschillende soorten puzzels, enz.
Prima kindervermaak.

 

Visie, juni 2005

Vakantie?
Ricky en Renske logeren bij Opa Knoest op de camping. Ze slapen in een tentje en beleven weer een leuk avontuur. Wil je daar meer over lezen? Lees dan het Opa Knoest vakantieboek. Het is een boek voor kinderen van 4-8 jaar en er staan ook kleurplaten, spelletjes en puzzels in. Vakantievriendjes en -vriendinnetjes kunnen hun adres in het boek schrijven en je kunt zelf Opa Knoest ansichtkaarten maken! Het boek is gemaakt door Michel de Boer en Frits Jongboom.

 

Nederlands Dagblad, april 2005

Opa Knoest gaat op vakantie. Natuurlijk neemt hij Ricky en Renske mee. Samen ontdekken ze dat God slakken met en zonder huisje heeft gemaakt. Opa Knoest, Ricky en Renske zijn figuren uit boeken. Ze hebben nu ook een vakantieboek. Je kunt hun verhaal lezen. De tekeningen kun je zelf inkleuren. Verder staat er een zoekplaat, een van-stip-naar-stip-tekening, een woordzoeker, een rebus, een kleurplaat en nog veel meer in. Er is ook ruimte voor je vakantievrienden. Zo vergeet je ze nooit meer.

 

Aan de hand, juli 2005

Voor de fans van Opa Knoest is er nu ook een vakantieboek. Compleet met zo ongeveer alles wat je mag verwachten van een vakantieboek. Sommige opdrachten lijken me wat moeilijk voor de gemiddelde lezertjes van de Opa Knoest boekjes, maar misschien kan het oudere broertje of zusje zich daarmee vermaken op de achterbank van de auto.

 

De Christen, 2005

Opnieuw een boek over Opa Knoest. Maar vervelen doet het zeker niet (......) een aanrader als cadeautje en zeker niet alleen voor de vakanite.

 


Alle artikelen/ interviews te lezen in: In de Media


 


Welkom op de site van Frits Jongboom!

Home Contact