Recensies Broodnodig en Kerst Broodnodig

CC EO maart 2007

Broodnodig is een verassend boekje geworden waarin de schrijver zijn lezers meeneemt op een ontdekkingstocht naar wie Jezus is.
De humoristische schrijfstijl zorgt ervoor dat het boekje vlot en prettig leest. De prijs is bewust laaggehouden zodat het zich prima leen om jezelf of anderen cadeau te doen.
Een aanrader!

Herstel, april 2007

Dominee Frits uit Koog aan de Zaan wordt op een dag wakker in het Israël uit de tijd van Jezus. Met de ogen van een eenentwintigste-eeuwer beleeft hij de wonderen en de woorden van Jezus op zijn eigen manier. Het is een leuk en humoristisch boekje dat je kijk op Jezus verandert, en tot 1 juni dateert ook de prijs uit lang vervlogen tijden.


Opwekking mei 2007

Op een dag wordt dominee Frits wakker in het Israël van 2000 jaar geleden. Hij beleeft avonturen die wij uit de Bijbel kennen, ontmoet bekende figuren en zoekt antwoord op bekende vragen. Het resultaat is een vrolijk en vrrassende kennismaking met het Evangelie, met een serieuze ondertoon.
Leuk leesvoer dat je op een speelse manier aan het denken zet.


Wegwijs, bijbelstudiebond zomer 2007

De auteur plaatst de boodschap van de Bijbel in een bijzonder perspectief, die je tot nadenken stemt. Meer nog, hij zet je aan tot het lezen van de Bijbel.
Want 'Bijbel is een boek van zijn tijd voor alle tijden' en Paulus zegt veel meer dan de teksten die ons goed uitkomen'.
'Je zou eens moeten weten hoeveel vaker je in de Bijbel had kunnen lezen als je dat kijkkastje op het dressoir wat minder vaak aan had gezet.' Over bijbellezen op maat gesproken!


Gereformeerde Vrouwenbond

Ds. Frits Jongboom maakt een reis door tijd en afstand naar het Israël van Jezus' laatste dagen. Hij beleeft alles mee en heeft enkele korte gesprekken met Jezus zelf. Een bijzondere invalshoek, die het verhaal van Jezus heel dichtbij brengt...

Opwekking (kerst Broodnodig), dec 2007

Een verrassende, ontroerende en andere kennismaking met het aloude Kerstevangelie


Wegwijs, bijbelstudiebond (kerst Broodnodig), dec 2007

Dominee Frits Jongboom mag wat mij betreft nog een poosje blijven schrijven over zijn imaginaire dromen (...)
Treffend is ook het slot van het boekje. Veel kerstverhalen en zelfs preken houden zo ongeveer op bij de magiërs uit het oosten. Maar de kindermoord hoort er helemaal bij. 'Omdat het laat zien hoe ernom het contrast is tussen een aardse koning en de hemelse koning. De aardse koning wil met macht en geweld zijn koninkrijk koste wat kost veiligstellen en God bouwt als hemelse koning zijn koninkrijk door liefde en gerechtigheid.' Over vrede gesproken!


ND, (Kerst Broodnodig), okt 2007

Dit is een aardig boekje waardoor het kerstverhaal wat dichterbij wordt gebracht.

 


Alle artikelen/ interviews te lezen in: In de Media


 


Welkom op de site van Frits Jongboom!

Home Contact