Recensies

Opwekking, december 2006

Met een knipoog naar de wereld om hem heen, die er sinds het verschijnen van zijn eerste dagboek alleen maar mooier op geworden is, loodst dominee Frits ons door zijn tweede dagboek heen. Gebeurtenissen uit het volle leven van een predikantengezin compleet met opgroeiende kinderen, een wijze echtgenote en een fantasierijke vader (inmiddels afgestudeerd predikant) worden wederom met flair en de nodige hilariteit beschreven. Tussen alle hectiek rond het verschijnen van zijn eerste dagboek door, en de impact die dat heeft op het hele gezin, ziet Jongboom kans om soms zo maar onverwachts een juweeltje van een preek of diepe gedachte te lanceren, waar je even door wordt stilgezet. Het maakt ook dit dagboek tot een heerlijk herkenbaar boek om lekker van te genieten.

X[ist] februari 2007

Visie 2005

Met het boekje Dagelijkse humor en boodschappen kan de lezer een half jaar lang meelezen en meeleven met de lotgevallen van een jonge evangelische predikant en zijn gezin. Met een humoristische blik bekijkt de schrijver de dingen die hij meemaakt en weet daarmee ook vaak verbanden te leggen met het Evangelie. Ondanks zijn schijnbaar luchtige kijk op de dingen proef je zijn liefde voor de Here God. Een leuk en ontspannend boek dat met regelmaat een glimlach op het gezicht van de lezer zal doen verschijnen.

Visie 2006

Opwekking 2005

De dagelijkse beslommeringen bieden predikant Jongboom voldoende stof voor een dagboek. In de voetsporen van Adrian Plass vertelt hij op humoristische wijze over het wel en wee van zijn gezin, het gemeenteleven, zijn werk en wat hem zoal opvalt in de wereld om hem heen. Gewone , herkenbare dingen uit het leven van elke dag worden op een levendige en fantasierijke manier beschreven: perikelen op school, kerkenwerk, verjaardag, plannen, toekomstplannen enz. Een heerlijk boek om even te ontspannen.

Herstel 2005

Frits Jongboom is predikant in de Zaanstreek en ook hij heeft zijn dagelijkse bezigheden en gebeurtenissen aan het papier toevertrouwd. Met een gezonde dosis zelfspot, maar ook met de nodige praktische geestelijkheid heeft hij een aardig boekje geschreven dat kan zorgen voor een grote glimlach.

Nederlands Dagblad 2004

Typisch een uitgave van Merweboek: de uitgever durft wat te proberen. Of dit humoristisch bedoelde dagboek van een evangelische voorganger werkelijk leuk is, hangt sterk af van de smaak van de lezer.

 


Alle artikelen/ interviews te lezen in: In de Media


 


Welkom op de site van Frits Jongboom!

Home Contact